Landelijke Opschoondag

Created with Sketch. maart 2019

Landelijke Opschoondag

Achtergrondsafscheiding
Landelijke Opschoondag

DOE MEE MET DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG!

Ontvang gratis opschoonmaterialen én de Afvalkoffer. 

Het doel van de Landelijke Opschoondag is zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken om samen aan de slag te gaan voor een schonere buurt. Vorig jaar deden er maar liefst 1300 scholen en bso’s mee. Doe jij dit jaar ook mee met je collega’s en leerlingen? Het is nuttig én leuk!

De Landelijke Opschoondag is dit jaar op 23 maart 2019! Basisscholen en bso’s die een opschoonactie doen in aanloop naar de Landelijke Opschoondag kunnen gratis opschoonmaterialen (vuilniszakken en handschoentjes bijvoorbeeld) bestellen én krijgen een mooie Afvalkoffer (ter waarde van €19,95) vol met educatieve activiteitenkaarten waarmee leerlingen spelenderwijs leren over zwerfafval voorkomen en afval recyclen.

Wat moet je doen?

  1. Meld je aan als Supporter van Schoon
    Klik rechtsboven op 'actie aanmaken'.

  2. Maak een account aan of log in met een bestaand account. Let op: vink onder 'persoonlijke gegevens' bij 'organisatie' aan dat je een school of bso bent en gebruik de adresgegevens van je school of bso. Basisscholen ontvangen dan de Afvalkoffer voor basisonderwijs en bso’s ontvangen de Afvalkoffer voor bso’s.
     
  3. Maak je actie aan. Vul in wat jullie gaan doen voor de Landelijke Opschoondag. Bestel dan gratis opschoonmaterialen, zoals hesjes, handschoenen en afvalzakken én de Afvalkoffer in de webshop. Je krijgt ook een promokit waarmee je eventueel aandacht kunt vragen voor je opschoonactie. 

  4. Geef les over zwerfafval! Gebruik de handleiding in de Afvalkoffer of doe educatieve inspiratie op hier op de site.

En dan vooral heel veel plezier gewenst!

*De Afvalkoffer voor basisonderwijs of bso ontvang je gratis als je een opschoonactie gaat doen voor de Landelijke Opschoondag. De actie geldt tot en met de Landelijke Opschoondag, zo lang de voorraad strekt.

Bekijk hieronder het filmpje van de actie die Partou-bso op de Daltonschool Rijnsweerd in Utrecht organiseerde.

Ben je geen basisschool of bso maar bijvoorbeeld een NME of organisatie die goed een educatieve afvalkoffer kan inzetten in het netwerk? Mail dan met educatie@nederlandschoon.nl 

Delen