Schone Avond4daagse

Created with Sketch. mei - juni 2018

Schone Avond4daagse

Achtergrondsafscheiding
Schone Avond4daagse

Dit jaar zetten we in op een schone Avond4Daagse in heel Nederland. Het doel is een schone Avond4Daagse organiseren waarbij deelnemers hun afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken. Zo blijft er na afloop van het wandelevenement geen zwerfafval op straat achter.

Gemeenten die meedoen, ontvangen een praktische handleiding waarin duidelijk wordt hoe je in samenwerking met de lokale organisatoren van de Avond4Daagse een schóne Avond4Daagse maakt. Supporter van Schoon ondersteunt deze Schone Avond4Daagse met materialen zoals klikostickers, posters en spandoeken. Ook zijn er opruimmaterialen beschikbaar en kunnen er afvalzakken aan deelnemers worden uitgedeeld.

Jong geleerd, oud gedaan

Voor scholen is een extra pakket met posters en speurtochten beschikbaar. Ook informeren de scholen, ouders en kinderen wat ze vooraf kunnen doen voor een schone Avond4Daagse. In de flyer met vier handige tips begint het verminderen van afval al thuis. Als bijvoorbeeld iedereen snacks in bakjes en water in bekers meeneemt, scheelt het een hoop afval.

Delen