Achtergrondsafscheiding

Samen voor een schoon strandOrganiseer met je groep, de school of de bso een opruimactie op het strand bij jullie in de buurt! Op een schoon strand is het fijn! En een schoon strand houdt de kust en zee gezond.

Je vindt hier een handleiding, werkblad en doeblad met als thema 'een schoon strand'. Laat de kinderen nadenken over zwerfafval op het strand en kom ook in actie! Is jullie actie een succes? Deel het met ons via social media en gebruik #schoonstestrand

Handleiding Werkblad po Doeblad bsoMet de Strandafvalfanfare laten kinderen met een hoop herrie weten dat hun school in actie komt voor een schoon strand! Hoe? Door instrumenten te maken van flesjes, blikjes, doppen, takken en ander materiaal dat mensen achterlaten als afval op het strand. Dit blijkt juist waardevol materiaal te zijn. Want van afval kunnen weer andere dingen worden gemaakt. Dat gaan de kinderen laten zien en… horen!

Zo werkt de StrandafvalfanfareHoe lang duurt het eigenlijk voordat achter gebleven afval weg is? Sommige dingen liggen er voor altijd, andere verteren na verloop van tijd. Bestel de poster of de kaarten met de afbraaktijden in de webshop.

Poster  KaartDe Plastic Soup Foundation heeft een lespakket ontwikkeld over de plasticsoep, bedoeld voor groep 4 t/m 8.

Lees er meer over of bestel het pakket

Delen