Achtergrondsafscheiding

Samen voor een schoon strandAandacht voor een schoon strand! Organiseer zelf of met je groep, school of bso een opruimactie op het strand bij jullie in de buurt! Op een schoon strand is het fijn! En een schoon strand houdt de kust en zee gezond.Met de Strandafvalfanfare laat je met een hoop herrie weten dat je in actie komt voor een schoon strand! Hoe? Door met verzameld  zwerfafval instrumenten te maken. Flesjes, blikjes, doppen, takken en ander materiaal is juist waardevol. Want van afval kunnen weer andere dingen worden gemaakt. Laat dat zien en horen! 

Zo werkt de StrandafvalfanfareHoe lang duurt het eigenlijk voordat achter gebleven afval weg is? Sommige dingen liggen er voor altijd, andere verteren na verloop van tijd. Bestel de poster of de kaarten met de afbraaktijden in de webshop.

Poster  Kaart

Juffen en meesters opgelet

Zo vlak voor de zomervakantie nog een les over zwerfafval op strand. Wat dacht je daarvan? We hebben het makkelijk gemaakt voor de juffen en meesters met een handleiding, werkblad en doeblad met het thema 'een schoon strand'. Denk na over zwerfafval op het strand en kom meteen in actie! Is jullie actie een succes? Deel het met ons via social media en gebruik #schoonstestrand

Handleiding Werkblad po Doeblad bso

 

Inspiratie

Noortje Schrauwen is de bedenker van Grondstofjutters. Ze begon in kustplaats Katwijk maar haar initiatief is inmiddels ook omarmd in bijvoorbeeld Noordwijk, Wassenaar, Scheveningen en Wijk aan Zee. Je haalt een juten jutterstas op bij een strandpaviljoen en met je 'buit' van zwerfafval kun je naderhand een kopje koffie, taartje of ijsje krijgen als je bedankje. 

Delen