Achtergrondsafscheiding

DOE MEE MET DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG!

De beste start van de lente? Dat is een opgeruimde start natuurlijk. Daarom organiseren we dit jaar - voor de 18e keer alweer - de Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan buren, bedrijven, scholen, sportclubs en verenigingen in heel Nederland er sámen op uit om zwerfafval op te ruimen. Omdat het heerlijk is om buiten in actie te komen. Omdat het schone straten, stranden en parken oplevert. En omdat het buurtgenoten inspireert om óók op zwerfafval te letten. Wij geloven dat dit belangrijk is. Want het schoonhouden, dat is iets dat we samen moeten doen. Ga je meedoen met je school of bso? Dan kun je natuurlijk ook een moment prikken voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag. 

Wat moet je doen?

  1. Meld op supportervanschoon.nl je actie aan


  2. Maak een account aan of log in met een bestaand account. Let op: vink onder 'persoonlijke gegevens', bij 'organisatie', aan dat je een school of bso bent. Gebruik de adresgegevens van je school of bso. 

  3. Vul in wat jullie gaan doen voor de Landelijke Opschoondag. Bestel daarna eventueel (gratis) opschoonmaterialen. Kies bijvoorbeeld het kinderpakket met hesjes, handschoenen en afvalzakken in de webshop. 

  4. Gebruik dit handige leaflet met tips & trucs als hulp bij het organiseren van je actie.

  5. Geef les over zwerfafval of doe een leuke activiteit! Doe inspiratie op hier op de site: kies bijvoorbeeld voor de kleurplaten, het lied, een spel, de Klasseboekjes of een korte zwerfafvalles

  6. Beloon (jonge) kinderen met een mooi diploma!

En dan vooral heel veel plezier gewenst!

Zo was de Landelijke Opschoondag vorig jaar: 

 

Delen