Achtergrondsafscheiding
Nieuwsoverzicht

Aan de slag voor een schoon Veghel

In het Brabantse Veghel vond een grote scholenactie plaats op basisschool de Bernadette. Ook deden er kinderen mee van de nabijgelegen Hub school.

Aan de slag voor een schoon Veghel

Om half negen verzamelden alle leerkrachten en leerlingen zich op het schoolplein. Er werden afvalzakken uitgedeeld, alle kinderen droegen de bekende knalgele Supporter van Schoon-hesjes en kregen een paar stevige handschoenen aan.

De directeur van NederlandSchoon stond midden op het plein en moedigde de kinderen aan om de handen uit de mouwen te steken. En ook wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid Harry van Rooijen was van de partij. Hij ging kort met de kinderen in gesprek en vroeg hun wat ze wisten over zwerfafval. Dat is heel slecht voor het milieu, was het unanieme antwoord.

Na een knappe demonstratie van Veghelaar Bart van der Linden – hij is milieubewust wereldkampioen freerunnen, klom tegen de muur op, maakte een salto en deponeerde een plastic flesje in een grote afvalbak – gingen alle kinderen in groepen de wijk in.

Bij terugkomst konden de kinderen hun gevulde zakken zwerfafval in een big bag kwijt zodat al het afval goed afgevoerd kon worden. De deelnemers ontvingen als bedankje een Supporter van Schoon-medaille.  

Het Brabants Dagblad maakte een leuk filmpje van de actie. 

Delen