Achtergrondsafscheiding
Nieuwsoverzicht

Een succesvol opschoonfeest!

20/03/2018 Supporter van Schoon organiseerde samen met Partou kinderopvang op 19 maart een feestelijke opschoonactie op Daltonschool Rijnsweerd in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen was van de partij en samen met de Party Prikkers werden er in de – toch al best schone – buurt dertig zakken zwerfafval opgehaald. De kinderen gingen verder op muzikale én creatieve wijze aan de slag met afval.

Een succesvol opschoonfeest!

De Utrechtse burgemeester Van Zanen en Dolores Leeuwin, bekend van Het Klokhuis, gaven de aftrap voor het ochtendprogramma. De kou mocht de pret niet drukken. Na een warming-up op muziek en een zwerfafvalquiz gingen zo’n 100 kinderen, ouders, buurtbewoners én Party Prikkers de wijk in om op te schonen. Wijkonderhoud en Service van de gemeente was later van de partij om het verzamelde zwerfafval af te voeren.

Na het harde werk moest er eerst wat fruit gegeten worden, waarna de kinderen weer genoeg energie hadden voor een muzikale afvalworkshop van Kliko Beats. De kinderen drumden zo hard ze konden op afvalbakken en blikken. Na de lunch toverden de kinderen onder professionele begeleiding afval om tot ware kunstwerken. 

Eén buurt, één missie is het thema van de Landelijke Opschoondag, waarbij bedrijven, verenigingen, buurten, scholen en bso’s de handen uit de mouwen steken tijdens een opschoonactie. Ruim 1300 scholen en bso's meldden voor deze zestiende editie al een opschoonactie aan. Een leerzame en vooral leuke manier om kinderen bewust te maken van (zwerf)afval. 

Delen