Achtergrondsafscheiding

Boekentips zwerfafval

Bekijk deze boektips over het thema (zwerf)afval. Leesplezier gegarandeerd en nog leerzaam ook!

Lotta ruimt het op

Lotta gaat met de kuikens van tante Cato naar hun lievelingsplekje bij de vijver. Als ze daar aankomen, schrikken ze erg: de plek ligt vol met afval! De kuikens bedenken van alles om van de troep af te komen, maar geen van hun oplossingen deugt. Tot Lotta een geweldige ingeving krijgt!

De vrolijke kip Lotta maakt in dit boek op een eenvoudige manier duidelijk hoe je beter kunt omgaan met afval en met het milieu. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Diane Put & Rik de Wulf | Clavis Uitgeverij | ISBN 9789044827309

Plasticsoep

Een vrolijk verhaal waarin kinderen beleven en ervaren dat ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar. De Klimaatjes genieten van de zon en de zee. Wanneer Kikker een frisse duik neemt, lijkt hij daarna wel een plastic zeemonster. Er plakt allemaal rommel aan zijn kikkerlijf! Gelukkig weten de Klimaatjes een oplossing.

Judith Koppens | Clavis Uitgeverij | ISBN 9789044832747

Recycling en afval

Prachtig flapjesboek over vuilnis, afval en recycling waarbij het hele proces aan bod komt, van het stankprobleem tot de geavanceerde sorteermachines en ook: hoe kunnen we ons afval minimaliseren? Met heel veel informatie over dit belangrijke onderwerp. Met interessante weetjes en feiten in vraag- en antwoordvorm.

Katie Daynes | Usborne Publishers | ISBN 9781474986984

De opgeruimde stad

Annabelle droomt van een opgeruimde stad. Ze veegt en ruimt op, maar tevergeefs. Sommige mensen lachen haar zelfs uit en gooien hun afval gewoon op straat! Maar dan komt er hulp uit een onverwachte hoek.

Een vrolijk en optimistisch boek met een mooie boodschap. Voor rommelmakers en opruimers vanaf 5 jaar.

Coralie Saudo | Clavos Uitgeverij | ISBN 9789044825756

Willewete - Afval

Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over de natuur, namelijk ecologie. Willewete... Dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Wil je alles weten over afval? Weet je hoeveel afval je elk jaar produceert? En wat gebeurt er met al dat afval? Kun je er nog iets mee maken? Wat is recyclen? Wat kun je met groenafval doen? Deze en vele andere vragen worden in dit boek beantwoord. Je vindt ook een leuk gedicht, een grote uitklappagina en een miniquiz én je leert hoe je zelf met afval iets moois kunt maken. Straks ben jij een echte afvalexpert!

Lucas Arnoldussen | Clavis Uitgeverij | ISBN 9789044832129

Delen