Achtergrondsafscheiding

Afval goed geregeld

Afval scheidenAfval scheiden vinden we in veel huishoudens heel normaal, maar op scholen was dit nog niet altijd mogelijk. De meeste scholen willen wel, maar weten niet hoe ze dit moeten regelen. Ook kost het vaak extra geld. Daar komt nu verandering in. Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt per 1 januari 2023 een nieuw kosteloos inzamelsysteem om plastic verpakkingen en pakjes drinken te scheiden.

Met ‘Afval Goed Geregeld’ wil het Afvalfonds stimuleren dat we in Nederland nog meer gaan recyclen, ook op scholen. Het gaat om het scheiden van plastic verpakkingen en drankenkartons. Wilt u dit afval scheiden op uw school, dan zorgt het Afvalfonds dat het kosteloos wordt opgehaald en gerecycled. De kosten neemt het Afvalfonds voor rekening. Heeft u al een contract met een afvalverwerker voor het gescheiden inzamelen van verpakkingen en drankenkartons, dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.

Je kunt je op dit moment niet meer inschrijven om vanaf 2023 mee te doen. Hou de website afvalgoedgeregeld.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Delen