Achtergrondsafscheiding

Lesprogramma kleding & duurzaamheid

Lesprogramma ReShare

Ter ere van de Week van Tweedehands Textiel (20 t/m 27 april) lanceerde Leger des Heils ReShare, in samenwerking met Nieuwsbegrip, een speciaal educatieprogramma voor basisscholen. Door volledige en kosteloze lespakketten aan te bieden, willen zij het lager onderwijs stimuleren en ondersteunen in het onderwijzen van kinderen rondom het onderwerp kleding & duurzaamheid. Het gehele lespakket is gemaakt in samenwerking met Nieuwsbegrip en kan door elke basisschool worden gebruikt. Naast het lespakket, biedt Leger des Heils ReShare aanvullend op enkele basisscholen ook ondersteuning in het organiseren van een schoolinzameling van textiel en kleding.

Kleding & duurzaamheid

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het is verantwoordelijk voor enorm veel CO2-uitstoot, watervervuiling en afval. Daarbij heeft de textielindustrie een gigantische impact op vele mensenlevens. Bij Leger des Heils ReShare geloven ze dat kinderen en jongeren hierin het verschil kunnen maken. Daarom hebben ze samen met Nieuwsbegrip een gratis lespakket ontwikkelt voor groep 4 t/m 8 rondom het onderwerp kleding & duurzaamheid. Het programma sluit aan bij thema’s als duurzaamheid en burgerschap en ondersteunt de overkoepelende kerndoelen van de school én maakt het leren hierover leuk!

Van denken naar doen

Practice what you preach! Geef je les over textielhergebruik? Organiseer dan ook een inzameling! Bij plaatsing* van een kledingcontainer op het schoolplein ontvangt de school vanuit ReShare, naast het educatieve programma:

  • een pakket met extra spreekbeurtmateriaal;
  • een grote kleurplaat voor de visualisatie van de inzamelresultaten;
  • een deurhanger kleding-beslisboom voor elke leerling!

* Samen met ReShare wordt gekeken naar de mogelijkheid voor de plaatsing van een textielcontainer. Scholen met +300 leerlingen genieten de voorkeur i.v.m. het benodigde ophaalvolume.

Mee doen ReShare gelooft in de kracht van samen en wilt elke school de mogelijkheid bieden om hun leerlingen op een leuke manier te onderwijzen over kleding en duurzaamheid. Elke school in Nederland kan kosteloos het lespakket aanvragen. Kijk op www.reshare.nl/schoolinzameling voor meer informatie en aanmelden.

Delen