Achtergrondsafscheiding

Lesmodule Aan de slag met afval

In deze lessen leren leerlingen op een leuke en interactieve manier alles over het opruimen en voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval. Na de digitale opdrachten gaan de leerlingen actief aan de slag met doe-opdrachten waarmee gedragsverandering wordt geactiveerd.

Groep 1-2-3 Groep 4-5-6 Groep 7-8

 

Groep 1-3

Voor de onderbouw is een digitale vertelplaat ontwikkeld. Op een speelse en interactieve manier gaan de leerlingen aan de slag met het opruimen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen van verpakkingsafval. In de handleiding staan tips om het onderwerp te introduceren. Ook vind je hier ideeën om met de kleuters doe-opdrachten te doen rondom het thema afval. 

Handleiding groep 1-3 Doe-opdrachten groep 1-3 Kleurplaat Landelijke Opschoondag

Groep 4-8

Voor de midden- en bovenbouw zijn er verschillende digitale opdrachten over zwerfafval en verpakkingsafval. Om het onderwerp te introduceren kun je starten met het filmpje en de tips uit de handleiding. Na de verwerking in de klas kun je met de leerlingen een of meerdere doe-opdrachten doen rondom het opruimen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen van verpakkingsafval. Lees meer over de mogelijkheden in de handleiding.

Handleiding groep 4-8 Doe-opdrachten groep 4-6 Doe-opdrachten groep 7-8

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en interessante activiteiten van Aan de slag met afval? Meld je dan aan voor de scholennieuwsbrief.

Aanmelden scholennieuwsbrief

Delen