Achtergrondsafscheiding

Gratis Afvalkoffer

Zowel voor de buitenschoolse opvang (bso) als voor het basisonderwijs is een Afvalkoffer met activiteiten ontwikkeld. De koffer zit boordevol met leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer. Voor de koffer voor het basisonderwijs geldt dat die goed aansluit op de kerndoelen van het onderwijs en de 21e eeuwse vaardigheden. 

Spelenderwijs komen kinderen zo van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. 

Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, sommigen doe je in tien minuutjes, anderen organiseer je in een middag en zijn geschikt voor de vakantiebso. De activiteiten zijn vooral leuk om te doen en werpen een verrassend licht op afval.

NME-centra kunnen de Afvalkoffer gratis opnemen in hun aanbod. Gebruik de koffer bijvoorbeeld in combinatie met een workshop. Met een actiecode is de koffer gratis te ontvangen. Mail daarvoor naar educatie@nederlandschoon.nl Vermeld voor welk NME-centrum je de aanvraag doet en welke rol je hebt bij dit centrum. Geef ook aan of je de Afvalkoffer voor bso of basisonderwijs wilt ontvangen. Je ontvangt binnen drie dagen reactie en kunt de koffer dan gratis bestellen, wel tegen verzendkosten. 

 

Delen