Achtergrondsafscheiding
Lesmateriaal PO

Afvalkoffer voor basisscholen

Voor basisscholen is er een Afvalkoffer met leerzame activiteiten ontwikkeld. De koffer zit vol met leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer. Er is aansluiting bij de kerndoelen van het basisonderwijs en '21e-eeuwse vaardigheden'. 

Afvalkoffer voor primair onderwijs

Spelenderwijs komen kinderen van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, sommige doe je in tien minuutjes, andere organiseer je in een middag. De activiteiten zijn leuk om te doen en werpen een verrassend licht op afval.

Helaas is de Afvalkoffer niet meer op voorraad. Maar gelukkig is de inhoud van de Afvalkoffer nog wel beschikbaar. Download hier de activiteitenkaarten en de handleiding. 

Download activiteitenkaarten Afvalkoffer groep 1-2

Download activiteitenkaarten Afvalkoffer groep 3-4

Download activiteitenkaarten Afvalkoffer groep 5-6

Download activiteitenkaarten Afvalkoffer groep 7-8

Download handleiding Afvalkoffer

Breng de theorie in de praktijk en meld meteen je eigen schoongebied of -actie aan op de kaart van Supporter van Schoon. 'Adopteer' de omgeving van de school of doe met z'n allen een opschoonactie. Je kunt de koffer dan gratis (wel tegen betaling van verzendkosten) ontvangen. 

Voor buitenschoolse opvangorganisaties is er de afvalkoffer voor bso's. 

Delen